Mercur Retrograd în sezonul gemenilor

Cred că toţi aţi auzit măcar o dată de „Mercur Retrograd” şi prea puţini ştiu de fapt ce semnifică acest concept. Fizic vorbind, faza retrogradă se referă la evoluţia mai lentă a unei planete, care, printr-o iluzie optică, pare să se mişte înapoi faţă de planeta Pământ. Anul 2021 ne întâmpină, pe lângă toate problemele deja existente, cu 3 faze ale planetei Mercur aflată în fază retrogradă, toate începând în cele 3 zodii de aer – vărsător, gemeni şi balanţă. 

Această fază este cel mai bine cunoscută pentru lucrurile care nu merg bine, precum negocierile, finanţele, parteneriatele, comunicarea, care pot duce la eşecuri, accidente, pierderi, neînţelegeri, contradicţii etc, dar trebuie luată în calcul şi partea ei benefică, deoarece încetineşte lucrurile şi ne dă un moment de repaus care poate fi atât în carieră, cât şi în viaţa familială. 

Planete mai apropiate de Soare, care sunt în fază retrogradă ţin să afecteze foarte mult partea relaţională, atât cu noi, cât şi cu cei din jur. Este recomandat să evităm să analizăm evenimentele din trecut în următoarea perioadă, deoarece vulnerabilitatea poate fi un inamic al deciziilor luate în această perioadă. De asemenea, legăturile cu persoanele care obişnuiesc să nu ne preţuiască suficient trebuie reduse sau rupte de tot, fiindcă Mercur ne va influenţa să reacţionăm mult mai sentimental. De notat ar mai fi să nu luăm decizii prea mari sau care ar putea schimba radical anumite părţi din viaţa noastră, să nu declanşăm subiecte sensibile sau care ar putea provoca suferinţă, să nu ne implicăm în proiecte prea complexe şi să analizăm de minimum două ori orice idee sau decizie. 

Pe partea lucrurilor care sunt benefice următoarei luni regăsim relaxarea, odihnitul, ocuparea timpului cu lucrurile care ne plac, ne oferă satisfacţie şi nu ne fac să ne simţim stresaţi sau presaţi, plimbările în aer liber, apropierea de persoanele pe care le simţim dragi, dar cu care nu am avut timp de a lega ceva mai strâns prin ieşiri sau conversaţii, curăţenia în casă sau în locurile unde simţi că nu există o ordine etc. Totodată este o perioadă foarte benefică pentru a repara ceva, chiar dacă vorbim de un ceas, o prietenie care s-a sfârşit dintr-un motiv prea pueril sau o greşeală pe care ai făcut-o acum mult timp şi pe care încă o regreţi. 

Acum, având Mercur Retrograd în întregime pe tărâmul semnelor de aer, concentrate social și mental, trebuie să vă așteptați sa vă simțiți mai confuzi în ceea ce privește comunicarea și gândirea logică. Menținerea unui punct de vedere stabil se va dovedi o sarcină grea, iar simptomele obișnuite ale perioadei de retrogradare a lui Mercur (cum ar fi confuzia, comunicarea defectuoasă, greșelile de text și interpretările eronate) vor fi mai puternice ca niciodată. Dar amintiți-vă, există întotdeauna o lecție ascunsă în miezul haosului cosmic pe care ni-l oferă o planetă retrogradă. Tranzitele retrograde ale lui Mercur în 2021 ne oferă posibilitatea de a reseta modul în care gândim și interacționăm unii cu alții. Mercur ne învață să fim mai atenți la puterea cuvintelor noastre și să avem inițiative mai hotărâte în cadrul parteneriatelor personale și al relațiilor noastre. 

Sezonul gemenilor aduce a doua perioadă retrogradă a lui Mercur, planetă care îi şi guvernează, fapt care va intensifica resimţirea efectelor în viaţa acestor nativi. În viaţa lor pot apărea probleme financiare, dispute la locul de muncă sau şcoală, pierderea banilor, asumarea unor riscuri inutile şi luarea unor decizii greşite. Aceştia ar trebui să amâne toate lucrurile importante cel puţin până în sezonul racilor. Totodată întâlnim şi câteva aspecte de care gemenii ar putea profita, precum înţelegerea profundă a problemelor spirituale şi lecţiile de viaţă comparate cu trecutul (în special diferenţele dintre anul trecut şi anul acesta) şi în viaţa sentimentală vor tinde să îşi mărturisească sentimentele, fapt care le va aduce o intuiţie ascuţită, înclinată spre latura psihologică, spirituală sau creativă a vieţii. 

Printre zodiile care vor fi mai puternic afectate de Mercur Retrograd de luna aceasta întâlnim taurii, racii, săgetătorii şi peştii. Taurii trebuie să fie atenţi la tentaţiile de a cheltui sume mari de bani şi vor resimţi puternic sentimente de gelozie şi neîncredere în relaţiile amoroase pe care va trebui să le gestioneze. Racii vor resimţi toate emoţiile negative, neîmplinirile, durerile, eşecurile şi dorinţele arzătoare pentru lucrurile pe care ştiu că nu le pot obţine; toate acestea duc la o imagine de stimă scăzută, dezorganizare şi multe pierderi. Săgetătorii ar trebui să evite călătoriile lungi şi activităţiile complicate, deoarece această perioadă îi face mai împrăştiaţi şi dezorganizaţi şi este posibil să înţeleagă multe lucruri pe dos. Peştii vor fi foarte demoralizaţi, fapt care îi va transpune într-o perioadă tulbure, confuză, plină de nemulţumiri. Aceştia trebuie să primească mult sprijin emoţional şi să se înconjoare de persoane optimiste sau vesele pentru a fi motivaţi şi a se relaxa. 

Deşi pare o perioadă dificilă, gestionând totul ca la carte ne va putea aduce multe alte beneficii pe planurile relaţionale. Comunicarea este esenţială şi va trebui să o facem cât mai lucid, căci trăirile transmise dinspre Soare vor compătimi persoanele şi le va oferi libertatea de a se juca cu viaţa noastră.

Editor: Căpraru Ștefania-Ramona

Grafician: Bivolaru Marilena