Geografia Turismului la UNIBUC cu Marina

Pentru că nu există claritate într-o călătorie fără părți din geografie, Marina (@marinaa_.i) ne va povesti astăzi despre un profil despre care, eu, personal, chiar n-am mai auzit niciodată. Dacă simțiți că aveți dubii cu privire la viitor, vă invit cu drag să căutați și celelalte articole existente deja sau să le așteptați pe cele care vor mai apărea în legătură cu multe alte specializări ale facultăților din țară și nu numai.

Am rugat-o pe Marina să ne spună unde studiază, dar și ce a determinat-o să facă această alegere: “Sunt la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București și am ales să vin aici pentru că mereu am fost atrasă de geografie, chiar încă din generală, apoi și în liceu, și am decis să urmez asta. Era cât pe ce să dau cu piciorul acestei dorințe și să merg la altă facultate, însă m-am răzgândit chiar în ultima clipă și consider că am făcut o decizie bună.”

Intrând în detalii, am aflat și profilul care a încântat-o cel mai tare și de ce tocmai acesta dintre toate: “Sunt la Specializarea Geografia Turismului și atunci când a trebuit să aleg opțiunile, m-a atras aceasta din cauza materiilor și, surprinzător, chiar mă atrag în continuare.”

Pentru a afla concret tot ce include acest profil și cum este să fii student la o faimoasă universitate din București, Marina ne-a povestit cu exactitate cum este de fapt cu materiile, profesorii, admiterea și sesiunea: “Legat de materii, acestea nu au treabă cu cele din liceu, chiar dacă ești venit de pe economic la Geografie, ca mine, sau de pe un profil apropiat. Materiile sunt mai detaliate, iar volumul materiei este mult mai mare. Am avut și câteva materii care m-au stresat destul de mult din cauza profesorilor mai exigenți și a volumului mare de informații. Pentru a scăpa de stresul acesta este recomandat sa înveți cu ceva timp înaintea sesiunii, pentru că în sesiune nu mai există nici timp suficient, fiind deja stresat, și nu o să reușești sa înveți tot în câteva zile.

La examenul de admitere de la începutul anului n-au fost dificultăți. A constat în dosarul de admitere și o scrisoare de motivație.

La partea de sesiune, a fost ceva stres, care s-a resimțit pe final pentru că am avut în jur de 11 examene, unele mai grele, altele mai ușoare, orale și scrise. Cheia este să înveți puțin mai din timp, așa cum am zis și mai sus, dar și să înveți să-ți controlezi stresul, pentru că o să fie bine. Pentru prima sesiune, a fost chiar bine și e important să ai multă încredere în tine, căci ajută și ea.”

Cum “studenție” poate părea un concept dificil pentru mulți, cu suișurile și coborâșurile existente în orice etapă a vieții, nu este chiar o parte atât de neprietenoasă: “Viața de student în online nu e chiar așa de super. Are minusurile și plusurile ei. Personal, eram obișnuită deja din liceu cu online-ul și aici l-am mai adaptat puțin. M-am obișnuit cu orele mai lungi și mai multe, iar cu colegii m-am văzut și pe meet-uri, căci n-am lăsat online-ul să ne țină necunoscuți unii altora. Când vom începe fizic, cred că mă voi adapta rapid.”

Pentru că mulți ne gândim la job atunci când ne alegem specializarea de la facultate, Marina ne-a spus cam ce i-ar plăcea ei, dar și o variantă de back-up, pe care voi puteți să o luați drept exemplu: “M-am gândit puțin la job. În prezent îmi place să fac hărți, pentru că avem și o materie bazată pe asta și chiar mă atrage. M-am gândit și la ghid de turism, dar o să fiu mai sigură când voi ajunge anul 3 sau la începutul masteratului.”

Și, fiindcă îmi place să privesc totul optimist și plin de entuziasm, așa cum v-am obișnuit, terminăm partea interviului cu sfaturile Marinei pentru noi toți atunci când studenția ne va întâmpina în toamnă: “Atunci când ești boboc și începi facultatea, sunt multe multe emoții și nu știi ce te așteaptă. Trebuie să ai nevoie de încredere, este doar încă un stadiu în dezvoltarea ta; vei întâlni oameni de treabă, vei descoperi materii noi și medii noi. Cuvântul facultate parcă îți dă așa puține emoții, dar nu este pe atât de rău, la fel și cu sesiunea. Puțină încredere și răbdare sunt utile. După primul semestru o să fie mult mai bine.”

În încheiere, îmi doresc să îi mulțumesc Marinei și pe această cale pentru ajutorul acordat, căci cu siguranță cineva caută aceste informații undeva acum. Sper din tot sufletul să faceți alegerea corectă și să reușiți să ajungeți acolo unde vă doriți. Abia aștept să văd cum va ajunge geografia după pașii Generației Z.

Redactor: Livadariu Adriana-Mihaela

Tehnoredactor: Pridie Carmen-Andreea