Eramnesia: Născuți în epoca greșită

Poate au fost momente în viață ta când simțeai că ești diferit de ceilalți oameni din jurul tău, că nu aveți pasiuni comune, iar caracterele, interesele, visurile sau așteptările nu vă sunt compatibile. O să fii bucuros să afli că sunt mulți oameni în lume care au parte de aceleași trăiri ca tine. Cei mai mulți nu se regăsesc în anul și epoca în care s-au născut, neaparținând acestei perioade. Pe unii nu îi încântă haosul, nu simt nicio fericire în ceea ce fac ceilalți. Lumea lor este altfel și acolo este liniște și bine. Unii sunt îndrăgostiți de tot ce a fost, au trăit sau n-au trăit, de trecut, de tot ce e vechi și de conversații pe care nu le-au purtat niciodată. Altora li se pare de neînțeles că nu privim la cer mai des, că nu culegem flori și nu zâmbim, noi, care așa de repede murim.

Dacă te-ai întrebat vreodată cum se numește acestă trăire, atunci răspunsul este “Eramnesia” sau “Eramnezia”. O afecțiune care este alcătuită din cuvintele “era”, ce te duce cu gândul la o eră trecută și “amnesia”, care reprezintă pierderi totale de memorie. Doar că Eramnesia te face să ai în viața actuală anumite fragmente din întâmplări petrecute într-o viață anterioară.

35% din populația globului suferă de Eramnesia, iar tu poate ești unul din ei. Cei mai mulți au aflat ce trăiesc când citeau cărți și își doreau să fi trăit în acele lumi, atunci când urmăreau filme, seriale sau chiar datorită pasiunilor lor. Oamenii care au Eramnesia și-ar dori să fie adulți în anii ’80, adolescenți în anii ’20, să trăiască în alte țări, în perioade gotice sau ținuturi extrase din povești.

Așa că, dacă ai Eramnesia, amintește-ți ca ești unic și ceilalți nu vor putea fi niciodată ca tine.

Editor: Copăcel Andreea

Grafician: Simionescu Gabriela

Antonia Daniela Oprea
+ posts