Festivalul Luminii- frumusețea lucrurilor mărunte

Festivalul Luminii este un eveniment care a fost organizat duminică, 13 iunie, de Cercetașii României din Drobeta Turnu-Severin, aflându-se anul acesta, la cea de-a șaptea ediție. După un an în care pandemia provocată de virusul COVID-19, ne-a izolat, ne-a rupt de realitate, a anulat evenimente și ne-a condamnat la petrecerea a 95% din timp în mediul online, cercetașii locali din Drobeta Turnu-Severin și nu numai au revenit cu forțe proaspete, aducând zâmbete pe chipurile severinenilor.  

Cu toate că tradiția acestui festival este de a fi ținut în ultima sâmbătă a lunii mai, dată fiind sittuația actuală, a fost nevoie ca data să fie schimbată pentru binele tuturor celor care pășeau în parc.

Așa cum ne-au obișnuit în fiecare an, cercetașii noștri au pregătit zeci de ateliere și activități pentru cei veniți să se bucure de acest eveniment. 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este OaHfmRZ-j82NrajUuu8H7id_xOmUnIK6MkGe8FkC8KCNQhSpc8j_SoGll55wq8EH5_ckWmcu78J0dAUeYnEP13MMlOW0YVEmt9A6XgFuhfmXR6Sk4mdjnZF5ejtMmFXM4avr94x3

Ateliere precum Henna, Instagram Corner(#existăFLșiînpandemie), Borcanul buclucaș, Regrete, Creație literară, Atelier de pictură, Ce te face fericit?, Plasa de dorințe, Plasa de amintiri, Scrisori, Ia ce ai nevoie!, și-au deschid porțile pentru vizitatorii dornici să se bucure de lucrurile mărunte ale vieții.

Pe lângă atelierele care te fascinau de la prima vedere, dar și interacțiunea cu cercetașii amabili si drăguți, numeroase activități distractive au atras atenția vizitatorilor, ateliere precum: Provocări, Enigme, Handmade, Glume proaste, schimb de cărți sau Music and Chill.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este XR4L5stP0lAAR1cHWtsTkNgnnFskIB_Ry8LJ4gsOp7dO04kWtu4aucNu4OHrC2ta35MfmOPw5j4it0txNfl97QJFxezNw6yp1pNPDBfQYIuABe3II2WisjLfOR2qSznB2-QPGx_3
Instagram Corner

Mii de gulguțe au împânzit parcul, luminând calea oamenilor care veneau, cu mic cu mare, să întâlnească cercetașii și să vadă ce surprize au fost pregătite anul acesta. Gulguțele puteau fi confecționate chiar în cadrul festivalului, la atelierul Handmade.

Personal, cred că anul acesta, Festivalul Luminii a avut parte de cea mai bună organizare din toți anii. Amabilitatea și zâmbetele calde cu care fiecare cercetaș te primea la atelierul pe care el îl organizase, îți dădeau un vibe atât de frumos și liniștitor, atât ei prin faptul că erau dispuși să te ajute cu orice, dar și prin activitățile în care te puteai implica personal. Fiecare atelier îți oferea un sentiment aparte. Spre exemplu, Plasa de dorințe te trimitea cu gandul departe, la visurile tale, încă neîndeplinite, Instagram corner, unde puteai să îți creezi amintiri de neuitat prin intermediul unei poze cu prietenii pe care să o postezi mai târziu pe Insta cu haștag-ul #existăFLșiînpandemie, dar și Plasa cu amintiri care îți crea sentimentul plăcut de nostalgie, prin aducerea aminte a tuturor lucrurilor frumoase pe care le-ai trăit. 

Categoric, nu sunt singura care o spune, dar să vezi același parc șters din timpul anului acum luminat și plin de viață îți schimbă cu mult viziunea asupra lucrurilor și felul în care o mână de oameni reînvie un parc vechi și aproape uitat de lume.

Nu doar aici, în Parcul Rozelor, Drobeta Turnu Severin, dar și în alte orașe din țară, Cercetașii României vă așteaptă să vă aducă aminte de bucuria lucrurilor mărunte. De ce? Pentru că există Festivalul Luminii și în Pandemie.

Editor: Alexia Ștefania Iova

Grafician: Moroșanu Mădălina