Asociația Simbio prinde contur în Mehedinți

Poate ai început să crezi că viața devine ușor monotonă și încerci zilnic să cauți ceva pentru a ieși din zona ta de confort!? Ei bine, noi am găsit rezolvarea acestei probleme, soluția pentru a face ceva nou, dar în același timp productiv și prin care se încurajează nu doar dezvoltarea personală, ci și lucrul în echipă.

Simbio Mehedinți este una dintre cele 23 de filiale Simbio, fiind al 22-lea județ care a început să scrie o filă în această poveste minunată. Asociația Simbio a luat naștere în 2019, la Vâlcea, iar în prezent, 23 de județe din țară fac parte din proiect. 

Totuși, cu ce ne ocupăm? Ei bine, organizăm evenimente în orașele noastre. Evenimente care susțin creativitarea și exprimarea artistică la orice vârstă, de educație formală sau non-formală. Simbio Mehedinți se ocupă de orașul Drobeta Turnu-Severin, un oraș micuț, lipsit de evenimente, dar plin de tineri talentați, creativi și dornici de a vedea o schimbare.

Simbio Mehedinți are acum 30 de membri activi, printre care regăsim un board format dintr-un președinte, un vicepreședinte, un secretar și un director de marketing. Cu ce ne ajuta experiența în Simbio? În primul rând, ne dezvoltă spiritul civic, creativitatea și poate ajuta pe viitor, în cadrul C.V.-ului.

Ce fel de evenimente organizăm? Tot ce poate fi atractiv pentru adolescenți, de la petreceri cu tematică  specifică, treasure hunts-uri, cursuri de dezvoltare personală, debate-uri, baluri caritabile, până la webinarii cu persoane publice sau activante într-un anume domeniu. Suntem aici să aducem schimbarea și evoluția. 

Simbio Mehedinți și-a deschis larg porțile pe 30.07.2021, iar pe 23 august deja începeam primul eveniment. Timp de o lună, începând cu 23 august, până pe 24 septembrie, am susținut cursuri de Marketing și Comunicare, Astrologie, Reciclare selectivă, Mental Health, Body Shaming și Literatură.

Înainte de a termina desfășurarea cursurilor, am organizat, pe 10 septembrie, un party de care severinenii nu au mai avut parte de ceva vreme, care avea să marcheze începutul erei Simbio Mehedinți. Brățara de intrare a costat 20 lei și am avut aproximativ 400 de persoane, care au venit să se distreze împreună cu noi. Am ascultat muzica, am dansat, am făcut poze și ne-am distrat cu toții înainte de un nou capitol din viața noastră.

Nu ne oprim aici, așa că, până pe 26 septembrie, vă așteptăm să vă înscrieți la primul nostru Webinar. (link de înscriere în biografia contului de Instagram @simbio.mehedinti).Invitata noastră este Raluca Stancu (@raluca.stancu_), Tik Tok creator cu peste 150k, dar și autoarea cărții “Despărțirea”. Urmează evenimente cel puțin la fel de frumoase, așa că stay tuned!!

Ne definește succesul, de aceea am început să scriem o nouă filă în conceptul “Aspire. Inspire. Desire.” Voluntariatul este un act de eroism și vocea noastră, a celor care ne implicăm în asta, așa că haideți să fim vocea generației noastre! Nu uitați că, în curand, vom deschide recrutările, așa că vă așteptăm cu drag să vă alăturați echipei!!

Fotograf: David Popii(@_dfp_photography_)

Editor: Alexia Ștefania Iova

Grafician: Florina Anton