Cum să îți găsești propriul stil?

Te îmbraci în moduri diverse? Nu ai un stil bine conturat și nici nu știi cum să îl găsești? Ei bine, ai ajuns unde trebuie. Cu articolul de astăzi, pătrundem în dressing-ul tău și te ajutăm să-ți descoperi propriul stil. 

Înainte de a-ți oferi 9 sfaturi care să te ajute în găsirea propriului tău stil, o să vorbim puțin despre ce presupune acesta.

Ideea de a-ți găsi propriul mod de a te îmbrăca sună puțin dificil, nu? Cel mai important lucru este să îți alegi stilul care să te definească. Când creezi stilul vestimentar personal, înseamnă să porți ceea ce iți dorești și să îl porți asumat, dar, mai ales, să te simți bine când o faci.

Dă frâu liber creativității, fii pozitivă, expresivă, iar dacă nu îți plac piesele vestimentare care sunt în trend, nu le purta.

1.Întelege-ți forma corpului

Cel mai important lucru în găsirea stilului este să îți înțelegi forma corpului tău și, totodată, să îl iubești așa cum este. Poți să te consulți cu prietenele, familia sau chiar persoane specializate în domeniu. De asemenea, te poți descoperi prin probarea hainelor în oglindă și analizarea formelor tale, dar te poți inspira și de la celebrități care au aceeași formă a corpului ca a ta.

2. Semnătura stilistică

90% din style icon-urile timpurilor vechi aveau o semnătură stilistică de care nu se despărțeau niciodată și care le definea. Dita Von Teese a avut dintotdeauna cat-eye-ul perfect, Coco Chanel avea nelipsitul șirag de perle de la gât și Marilyn Monroe, care avea rujul roșu și buclele intacte. Fie că e un accesoriu, o anumită culoare, print sau un produs de machiaj, alege-ți semnătura stilistică.

3. Investește în piese purtabile

Piesele de bază ale unui stil trebuie să fie cele care se pot integra măcar în 3 tipuri de styling-uri diferite. Un exemplu demn de urmat este celebra Sarah Harris de la Vogue. Aceasta investește în jeansi, având peste 80 de perechi, pe care le integrează în outfit-uri diverse. Astfel, cel de-al treilea sfat vine cu îndemnul de a investi în piese pe care le poți reinventa, asupra cărora îți poți pune amprenta.

4. Creează-ți propriul panou vestimentar

Creează-ți propriul panou vestimentar. Fie că îți place să te îmbraci retro, sport sau classy, creează pe Pinterest sau Instagram un panou cu toate outfit-urile pe care le adori. Apoi, încearcă să vezi daca le poți recrea cu ce ai în garderobă.

5. Delimitează ceea ce nu îți place

Poate nu îți place să te îmbraci casual sau sport, elimină ceea ce nu ți se potrivește. Dacă unele piese sunt în trend și toată lumea le poartă, dar ție nu îți plac, le poți evita. Îndepărtează clișeele stilistice și fii tu însăți. Personalizează-ți hainele prin felul tău de a fi.

6. Găsește culorile care ți se potrivesc

Descoperă culorile care ți se potrivesc în diferite moduri. Ele au legătură atât cu ce îți place, cu ce ți se potrivește, dar și cu nuanțele tenului. Culorile potrivite le găsești studiind palete, articole și reviste. Folosește produse de make-up sau accesorii care să îți flateze elementele vestimentare în diverse culori și ieși în evidență!

7. Propriile style icon-uri

De-a lungul timpului, lumea mondenă, industria muzicii, familiile regale, dar și domeniul filmelor ne-au oferit sute de style icon-uri. Niște exemple demne de urmat sunt: Lady Gaga, Janet Jackson, Angelina Jolie, Lady D, Courteney Cox Arquette, care a interpretat-o pe Monica Geller în serialul “Friends”, și multe alte personalități admirate în întreaga lume. Astfel, îți poți găsi inspirația pentru ținute și în celebritățile tale preferate.

8. Selectează piesele din garderobă

Cheia succesului pentru o garderobă perfectă este organizarea eficientă. Aranjează-ți garderoba în funcție de culori sau anotimpuri. Acest lucru te va ajuta mai mult în crearea unui outfit pentru că vei avea o imagine de ansamblu a dressing-ului.

9. Nu crea o uniforma! Fii confortabilă!

Să îți conturezi propriul stil nu înseamnă sa faci din acesta o uniformă serioasă, precum aveau cei din serialul “Elite”(o uniformă superbă, totuși), ci să creezi ceva lejer, în care să te simți confortabil. Haideți să nu fim Lucrecia și Guzmán în niște uniforme sobre, ci să fim Danna Paola și Miguel Bernardeau în outfit-uri superbe, dar confortabile.

                                                                               Love, A❤

Editor: Alexia Ștefania Iova

Grafician: Florina Anon

Antonia Daniela Oprea
+ posts