Britney Spears: de la pop icon la marionetă

   În anul 1993, o fetiță blondă și carismatică, care era cu siguranță o divă în devenire, ajunge să joace în serialul de televiziune „The New Mickey Mouse Club”, alături de Christina Aguilera și Justin Timberlake.

  Acea fetiță are acum 39 de ani și este nimeni alta decât Britney Spears, câștigătoarea unui  premiu Grammy și a două premii Emmy, cântăreață, dansatoare, actriță și scriitoare cu un succes masiv.

   Magia începe atunci când Britney semnează un contract cu casa de discuri Jive și își lansează albumul de debut ,,…Baby One More Time” în anul 1999, melodie care a adus-o pe tânăra cântăreață în Cartea Recordurilor pentru cel mai vândut album al unul adolescent din toate timpurile. Faima sa continuă să crească exponențial odată cu lansarea albumului ,,Oops!…I did it again”, reușind să o transforme pe cântăreață într-un pop icon. Ne aflăm în anul 2021, iar Britney este încă un idol pentru mii de oameni și este cunoscută în fiecare colțișor al lumii.

    Britney Spears este cu adevărat ,,afrodita istoriei muzicale”, un artist care a adus muzica pop la un cu totul alt nivel, iar din acest motiv, indiferent de locul în care te afli, fiecare persoană din jurul tău va știi cine este.

    Cu toate acestea, faimoasa cântăreață nu a avut tocmai viață perfectă care ne este prezentată în lumea televiziunii, aceasta fiind mai mult o piesă de teatru, căci toată viața ei, Britney fost o marionetă.

      În primul rând, vocea de care ea se folosea în cele mai mari hit-uri ale sale nu era tocmai vocea sa reală. Cu toții știm că Britney Spears și Christina Aguilera au fost rivalele momentului, din cauza similarității dintre acestea, iar concurența dintre ele două le-a făcut de fapt un serviciu, deoarece ele erau în acel moment în centrul mass-mediei, făcându-i pe toți oamenii să se focuseze pe fostele tinere staruri ale show-ului ,,The New Mickey Mouse Club”. Din acest motiv, fiecare trebuia să aducă pe scenă originalitate și să fie mereu cu un pas înaintea celeilalte. Se spune că în momentul în care Christina a început să urce cu câteva trepte mai sus pe scara popularității, Britney a fost forțată să-și schimbe vocea într-una mult mai subțire, fapt pentru care, în timp, aceasta și-a distrus corzile vocale. Recent, fanii săi au descoperit un videoclip în care vedeta cânta cu adevărata sa voce și aceștia au ajuns la concluzia că a fost o decizie inutilă să facă un astfel de efort, deoarece sună angelic folosindu-și tonul său real, însă trebuie să recunoaștem că, din păcate, atunci când vine vorba de Britney, ne gândim la vocea sa unică, aerată și nesusținută, dar în spatele căreia se ascunde multă durere. Iar dacă stăm și analizăm puțin situația actuală, Britney a câștigat mica competiție și ar fi făcut-o și fără această schimbare.

    Se pare că teoria ce vorbește despre vocea lui Britney este o mică părticică din tot ce a avut faimoasa cântăreață de îndurat. Este cunoscut faptul că tatăl său, Jamie, este conservatorul proprietății vedetei din anul 2008, iar aceasta cere să fie înlocuit cu Jason Rubin (fiduciar profesional)

    Pe 23 iunie, Britney a depus mărturii emoționante în instanță, spunându-i judecătorului de ce credea că Jamie nu ar trebui să mai fie conservatorul proprietăților sale și dezvăluind pentru prima dată că dorește să se termine cât mai repede, spunând că aranjamentul este abuziv.

  •      „I’ve lied and told the whole world I’m okay and I’m happy. It’s a lie. I’ve been in denial. I’ve been in shock. I am traumatized. Fake it ‘til you make it, but now I’m telling you the truth, okay? I’m not happy. I can’t sleep. I’m depressed. I cry every day.”

     Este prima dată când Britney mărturisește ce se întâmplă cu adevărat în viața sa, însă fanii săi au observat de mult timp că aceasta avea un comportament destul de bizar pe rețelele de socializare, spunând că este fericită și împlinită, însă în ochii ei se poate citi exact opusul, iar fanii săi nu au ezitat sa tragă un semnal de alarmă. Au fost niște indicii mici, dar care erau imposibil să ne scape. De exemplu, un fan i-a lăsat un comentariu la o postare, spunându-i să poarte galben în următorul clip dacă ceva rău i se întâmplă, iar ea a făcut exact cum i s-a zis.

    Chiar dacă fanii săi de acum luptă pentru libertatea sa, iar #FreeBritney este nouă modalitate prin care se pot face auziți, în trecut faimosului star pop i s-a întors spatele în momentele de cumpănă, când nu mai avea unde să se ducă și la cine să apeleze. Un exemplu perfect este momentul în care se afla cu copilul său, urmărită de paparazzi și a cerut ajutor la un restaurant, dar a fost tratată cu aroganță, iar în schimb cu toții au râs de ea, i-au făcut fotografii și le-au răspândit în lume, oamenii văzând o altfel de Britney Spears. Momentele ca acesta au început să crească semnificativ, până ce aceasta a fost diagnosticată cu demență, moment în care zilele sale de glorie au apus. Din acel moment Britney a fost o persoană cu mult mai ușor de controlat, ceea ce nu se știa este că aceasta se va întoarce să-și facă dreptate.

        Nu îi este permis de către tutelă să aibă control asupra sănătății sale reproductive. Chiar dacă are doi băieți adolescenți din căsătoria sa cu Kevin Federline, nu are permisiunea de a mai face vreun copil, deși cea mai mare dorință a ei este să se poată căsători și să mai poată rămâne însărcinată măcar o singură dată, însă nu este în interesul lor ca aceasta să mai aibă vreun copil, așa că au cerut să îi fie introdus un IUD.

      ,,I deserve to have a life”, ,,I just want my life back”, cuvinte de disperare prin care ea a încercat să ne atragă atenția asupra ce se întâmplă cu adevărat. Și a reușit! #FreeBritney este în creștere continuă și a apărut pe toate rețelele de socializare, datorită fanilor care își aduc aminte de ceea ce a făcut Britney Spears pentru muzica pop și de cum ea ne-a oferit unele dintre cele mai bune hituri din toate timpurile.

Se pare că munca și implicarea lor a avut un mare impact, deoarece pe data de 29 Septembrie 2021, după 13 ani în care Jamie Spears și-a lăsat fiica să se transforme într-o adevărată marionetă, un tribunal din Los Angeles îi retrage tatălui său statutul de tutore, Britney Spears obținând victorie în instanță.

  „I do believe … that the suspension of Jamie Spears is in the best interest of the conservatee, Britney Spears”, acestea au fost spusele judecătoarei Brenda Penny în timpul procesului de trei ore desfășurat în Los Angeles.

  Avocatul lui Britney, Mathew Rosengart spune că măsura punerii sub tutelă trebuie încheiată cât mai repede, deoarece controlul absolut al acestuia nu o ajută pe cântăreață, ci o face să-și piardă mințile din ce în ce mai mult. Fanii cântăreței nu au ezitat să-și exprime bucuria pe social media, deoarece în sfârșit, după atâta timp #FreeBritney nu mai este doar un vis sau o speranță. Cea mai mare dorință pentru ea acum este ca aceasta să-și poată reface în întregime viața și să își transforme zâmbetul fals ce a ascuns multă durere timp de ani întregi, într-unul adevărat și sincer cât mai curând posibil.

   În prezent aceasta se bucură de victoria și odihna bine meritată, fiind recunoscătoare tuturor celor care i-au fost alături. Indiferent de cât de mult timp va trece, o adevărată vedetă va rămâne mereu în istorie. Britney Spears nu este doar regina muzicii pop pentru totdeauna, dar și inspirația multor cântărețe de succes.

Editor: Copăcel Andreea

Grafician: Axinia Daria