Kendall Jenner: succesul se transmite genetic

      Orice persoană care are acces la internet sau la un televizor, a auzit cel mai probabil de Kendall Jenner, iar în cazul în care nu ai nicio idee cine este sau cu ce se ocupă această tânără, în cele ce urmează ești pe cale să descoperi totul despre cel mai bine plătit model din lume.

     Născută pe data de 3 noiembrie 1995, Kendall Nicole Jenner este al cincilea copil al faimoasei familii Kardashian-Jenner. A devenit foarte cunoscută datorită reality-show-ului „Keeping up with the Kardashians” , în care viața fiecărui membru al acestei familii a fost prezentată pe micile ecrane constant timp de 20 de sezoane. Reality-show-ul a început când aceasta avea doar 14 ani. Kendall și sora sa Kylie, care atunci avea 13 ani, au crescut într-un mediu foarte neobișnuit, copilăria lor fiind compromisă de lumina reflectoarelor, ceea ce nu putem spune despre cele trei surori și fratele lor care erau mult mai în vârstă. Cu siguranță te întrebi cum au reușit să mențină interesul publicului atât de mult timp. Putem spune doar că unul dintre cele mai mari talente ale lor este de a știi cum să hrănească publicul cu scandal.

   Lăsând la o parte show-ul de succes în care Kendall a fost implicată, mai sunt multe alte ingrediente care i-au construit o carieră de succes în modeling.

  Fata s-a născut într-o familie care era deja cunoscută de foarte multă lume, tatăl său este Caitlyn  Jenner (născută Bruce Jenner), fosta decatletă care a câștigat medalia olimpică de aur, iar mama sa, Kris Jenner, deține în prezent un imperiu de 65 milioane de dolari, fiind o femeie de afaceri de succes. Încă din primii ani de viață, faima cunoscutului model a venit ca un magnet către aceasta datorită părinților săi.

 Spre deosebire de surorile sale și de fratele său, Kendall are o conformație diferită, fiind înaltă și cu o greutate redusă, fapt pentru care i-a fost mult mai ușor să se strecoare în lumea modelingului. Astfel, magia a început cu adevărat în anul 2009, atunci când Kendall a semnat un contract cu agenția de modeling Wilhelmina Models. În urma acestui contract au apărut diferite proiecte și oportunități ce i-au deschis larg porțile către o carieră remarcabilă în domeniul fashion-ului (apariția sa pe coperta revistei „Teen Vogue”). În anul 2012, ea și sora sa Kylie, au lansat împreună o linie vestimentară, numită „KENDALL+KYLIE”, iar succesul nu a întârziat să apară.

În urma acestei linii vestimentare, cariera faimosului model a explodat, apărând din ce în ce mai des în fashion show-uri și fiind model pentru diferite branduri cunoscute la nivel internațional, precum Chanel, Versace, Fendi și Miu Miu. Un alt factor care i-a adus faimă în toată lumea este participarea sa la fashion show-urile de la „Victoria’s Secret” din anii 2015, 2016 și 2018.

 Anul 2017 a fost un adevărat obstacol pentru cariera sa, atunci când aceasta a apărut într-o campanie publicitară controversată marca Pepsi. În reclama respectivă, Kendall se află într-un grup de tineri protestatari, care luptă pentru drepturile persoanelor de culoare, aceasta înaintează prin mulțimea de oameni cu o doză de Pepsi și i-o oferă unuia dintre jandarmi în semn de pace. Faimosul brand a încercat să transmită un mesaj puternic care să le ofere încredere protestatarilor, însă, după spusele criticilor, au reușit să obțină exact opusul, iar modelul a primit acuzații grave și a fost ridiculizată pentru rolul său în campania publicitară. Reclama a fost imediat scoasă, iar Kendall și-a cerut iertare în fața întregii lumi, spunând că nu a realizat ce mesaj transmite aceasta de fapt.

   Ne aflăm acum în anul 2021, iar cariera lui Kendall Jenner este la un nivel remarcabil, aceasta fiind cel mai bine plătit model din lume și reprezentând un exemplu pentru milioane de fete care visează să îi calce pe urme. Este de reținut faptul că orice om are bagajul său de probleme și de secrete și, cunoscând trecutul familiei Kardashian-Jenner, știm că ea nu este o excepție.

Este foarte important să ne construim singuri o carieră de succes, fără să tânjim prea mult după viață altei persoane, care doar pare perfectă. Lucrul pe care îl putem prelua de la Kendall este curajul de a intra într-un domeniu atât de greu, perseverența și sacrificiile pe care aceasta le face zi de zi pentru munca sa.

Editor: Lavinia Covrigea

Grafician: Daria Axinia