Adolescentul versus școala

Am intrat în ultima săptămână de școală. Fie totul este foarte liniștit, fie profesorii dau teste din oră în oră pentru încheierea mediei.

Astăzi vă voi prezenta 5 sfaturi pentru a trece mai ușor prin perioada aceasta.

1.Somn, apă și mâncare

Știu, sună a ceva ce ar spune orice părinte. Totuși, aveți încredere când vă spun, un somn de minimum 6 ore, de preferat între orele 22:00 și 3:00, este mult mai odihnitor decât vă așteptați.

Pe lângă somn, este indicat să lăsați mâncarea de tip fast food și băuturile acidulate pentru vacanța. Un regim alimentar sănătos vă poate da mai multă energie decât un energizant, vă poate ajuta să vă concentrați mai bine și să învățați mai rapid și eficient.

2.Internetul, prietenul meu

Nu înțelegi materia pentru un test? Știi cum se spune, mereu exista cineva pe Youtube care explică orice dificultate pe care o ai. Vrei să recapitulezi ceva? Exista Kahoot. O recomandare bună pentru studiu este Forest, o aplicație care îți blochează telefonul sau accesul la anumite aplicații pe o perioadă de timp aleasă de tine, cu scopul de a nu fi tentat să îți pierzi vremea pe social media sau să fii influențat de existența aplicațiilor care rezolvă temele pentru acasă.

Vrei să cunoști lume și, în același timp, să înveți? Caută grupuri de studiu online, învățând cu persoane de vârsta ta ai mai multe șanse să reții informația. De ce? Vă ajutați reciproc, cu o gluma, cu o pauză, cu o sesiune de studiu…

3.Diversitatea exista cu un motiv

Nu ești prins de scaunul de la birou, încarcă să înveți și în alte locuri. Poți să rămâi în casă sau să mergi undeva afara, depinde de propria stare de spirit din acel moment. Dar ține minte, schimbarea de peisaj este foarte eficientă.

Înveți singur? Ia un prieten cu tine, poate rețineți mai ușor împreună.

4.Ce merge pentru tine, nu merge pentru mine

Mintea omenească este complexă, fiecare persoană poate să asimileze informațiile într-un mod diferit. Încearcă să repeți cu voce tare, să te plimbi în timp ce înveți, să înregistrezi lecția și să o asculți pe parcursul zilei, sau chiar să citești în oglindă, orice crezi că merge pentru tine.

Dacă îți place desenul, încearcă să desenezi lecția, dacă îți place cititul, fă o poveste din materia pe care o înveți. Nimeni nu te oprește din a face învățatul mai distractiv, de a avea o imaginație bogată și, mai mult de atât, asta te poate ajuta să reții informația mai ușor.

5.Stresul? Nu cunosc termenul!

Presiunea pusă în această perioadă a anului este exagerat de mare, cu toții știm asta. Inevitabil apare stresul, ce facem cu el?

Ne întoarcem la primul sfat de astăzi, dormi destul și mănâncă sănătos. Ai grijă de tine.

Vizualizează momente,scenarii sau amintiri fericite. S-a dovedit că vizualizarea este o metodă bună de a te relaxa și de a te motiva.

Încearcă să te organizezi, multă lume se relaxează când vede clar ce are de făcut.

Încearcă să faci câteva exerciții de respirație (https://youtu.be/tEmt1Znux58).

În încheiere, sper că sfaturile de mai sus să vă fie de folos. Spor la învățat și nu uitați, sănătatea voastră este mai importantă decât orice.

Există viață și după notă mică!

Editor: Alexia Ștefania Iova

Grafician: Alexandra Oprea