Vacanță. Afară vremea te ispitește să ieși din casă și să te distrezi. Dacă și tu te-ai săturat de aceleași locuri pe care le vezi din nou și din nou cu prietenii tăi în oraș, acest articol îți va oferii soluții oportune, ieftine și practice pentru o escapadă în afara străzilor cărora le-ai memorat deja și gropile.
În primul rând, atunci când te gândești la o plecare pe timp de pandemie, trebuie să fii sigur că îți iei toate măsurile de precauție. Pe lângă tradiționala pereche – masca și dezinfectantul – asigură-te că iei la tine și simțul responsabilității, dacă nu pentru tine, măcar pentru cei din jurul tău.
Ți-ai făcut bagajul, ai vorbit cu prietenii. Acum ce? În cazul în care ești elev sau student, asigură-te că iei la tine și carnetul de note, pentru că așa vei ajunge să economisești banii de tren care sigur te vor ajuta pe parcursul călătoriei. În tren, e recomandat să nu stai prea aproape de străini, iar dacă acest lucru este necesar, evită contactul direct sau să stai față în față cu persoana respectivă, din moment ce virusul se transmite în primul rând prin cale aeriană.
Mai departe, ați ajuns la destinație. E de preferat să mergeți spre cazare sau spre punctele de atracție turistică pe jos – în primul rând, pentru că alternativa cea mai confortabilă este taxiul care vă va taxa mult și în plus, e posibil să nu încăpeți toți într-o singură mașină. Sfatul meu pentru cei care citesc articolul pentru a afla ponturi despre cum să te distrezi, dar să și economisești bani, este să nu rămâneți peste noapte, pentru că așa salvați banii de cazare. Vă asigur că locurile pe care nu apucați să le vizitați vor rămâne acolo și vă vor da un motiv în plus să repetați experiența.
Înainte să plecați de acasă ori în tren, veți vrea să consultați un pic Tripadvisor-ul sau site-urile turistice pentru ponturi, atât referitoare la orele de vârf pe care, din motive de siguranță și nu numai, ar trebui să le evitați, cât și pentru acele “hidden gems” râvnite de toți turiștii în căutarea unei experiențe autentice și care de multe ori sunt mai deosebite și mai accesibile decât locurile care îți apar la recomandate când cauți locația pe Google.
La un moment dat, știți că prietenul acela vă va aminti că poate ar trebui să vă opriți să și mâncați ceva. În cazul în care nu vreți să mâncați la un fast-food, Tripadvisor-ul vă vine din nou în ajutor – tot ce trebuie să faceți e să aplicați niște filtre pentru preț, locație sau referitor la tipul de mâncare pe care vreți să o mâncați, iar mai nou puteți selecta doar restaurantele care iau măsuri de siguranță împotriva COVID. P.S. Împărțirea unei pizza la două persoane e mereu o alegere înțeleaptă – preț și calorii împărțite la jumătate și o poză fancy de pus la story pe Insta, că doar nu ați plecat degeaba de acasă.
Dacă ați și mâncat, ați și vizitat și vă apucă pe voi ori pe prietene cheful de “puțin shopping”, atunci e de preferat să cumpărați de la producătorii locali sau chiar vânzătorii ambulanți (pentru că se supără mătușa dacă nu îi aduci și ei un magnet) și e ocazia perfectă pentru a vă îmbunătăți tacticile de negociat, pentru că atâta timp cât nu sunteți absurzi cu suma pe care vreți să o oferiți, iar prețul nu este tocmai 100% stabil, vânzătorul va alege să vândă produsul la un preț mai mic decât deloc (asta dacă nu dați peste cineva cu foarte multă încredere că vor mai exista clienți dispuși să cumpere obiectele respective la prețul afișat – dar încercarea moarte n-are, așa-i?).
Din moment ce se face târziu și categoric nu vreți să pierdeți trenul, ar fi bine să fiți în gară cu cel puțin 30 de minute înainte de ora scrisă pe bilet. În continuare, nu vă pot garanta că totul va fi 100% safe, însă vă urez noroc și să vă distrați, creați-vă amintiri și ieșiți să trăiți (în siguranță).
Editor: Cesara Andronic
Grafician: Moroșanu Mădălina